Varien Logo
Mobil oyun nasıl geliştirilir ? Klavuz

Mobil oyun geliştirme sürecini bilmek harika oyunlar yaratmak için çok önemlidir. Mobil oyunlar herkesin akıllı telefonuyla yapabileceği en eğlenceli aktivitelerden biridir. Bazıları için oyun oynamak vakit geçirmenin çok etkili bir yoludur, ancak oyun oynamayı büyüleyici bir hobi olarak gören birçok oyuncu da var.

Akıllı Telefonlarda oyun oynamayı kim sevmez?

Akıllı telefon kullanıcılarının %62'si, cihazlarını satın aldıktan sonraki ilk hafta içinde bir oyun yüklüyor.

Bu gerçek, Akıllı Telefon oyunlarının ne kadar etkili ve popüler olduğunu gösteriyor. Candy Crush, Subway Surfer ve PUBG gibi oyunların başarısı, mobil oyunların ne kadar karlı olabileceğini gösterdi. Dünyayı kasıp kavurdular; bu nedenle pek çok kişi bu alana adım atıyor. Peki mobil oyunların nasıl geliştirileceğini tam olarak biliyor musunuz? Aşağıdaki adımlar başarıyla bir mobil oyun oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Mobil oyun geliştirmek için adım adım mobil oyun geliştirme sürecinin takip edilmesi gerekmektedir.

Uygulama mağazaları yeni oyunlarla dolup taşıyor. App Store ve Play Store'a her gün tonlarca uygulama ekleniyor ancak her oyun Candy Crush ve PUBG'nin potansiyeline ulaşamıyor. Tüm geliştiriciler, uygulamalarını bir gecede başarıya ulaştırmayı hedefliyor. Sorun şu ki PUBG ve Candy Crush bile bir gecede başarıya ulaşmadı.

Bunlar harcanan saatlerin, harcanan yeteneğin ve mükemmel bir fikrin sonucuydu. Bu oyunlar sadece bir fikirdi ve uygun bir süreç ve başarılı bir şekilde uygulanmasının ardından çok büyük hale geldiler.

Başarılı bir oyun, hedef pazarı dikkatlice inceleyerek, benzersiz ve etkileşimli bir oyun yaratarak ve mükemmel para kazanma stratejisini seçerek yaratılır. Süreci basitleştirmek için başarılı mobil oyunlar geliştirmeye yönelik adım adım bir kılavuz oluşturduk. Mobil oyun sektöründe adından söz ettirecek tam donanımlı bir uygulama geliştirmek için aşağıda belirtilen adımları mutlaka takip edin.

Çarpıcı oyun fikri

Neredeyse her büyük şey bir fikirle başlar.

Fikir, tüm oyununuzun temelidir. Fikir ne kadar iyi olursa, oyununuzun başarılı olma şansı da o kadar artar. Fikir üretme, öğretilemeyen yaratıcı bir adımdır. Kendi başınıza harika bir fikir bulmalısınız. Yaratıcı olmasına gerek yok, basit bir fikir olabilir ama alışılmışın dışında bir fikir olmalı, şimdiye kadar kimsenin aklına gelmeyecek bir şey.

Aynı şekilde fikriniz Şişeyi Çevir gibi basit bir oyun da olabilir; tamamen bilim kurgu ya da fantezi dünyasına gitmeye gerek yok. Benzersiz ve heyecan verici bir şey düşünün. Fikir aynı zamanda mevcut bir fikri çarpıtıyor da olabilir.

Örnek:
Candy Crush, eşleştirme oyununun yalnızca gelişmiş bir versiyonudur. Oyuncunun seviyeyi geçebilmesi için aynı renkteki fasulyeleri eşleştirmesi gerekiyor. Ancak çeşitli karakterler, hikayeler, zorluklar, varyasyonlar ve animasyonlar eklediler ve bu, mobil oyunlar söz konusu olduğunda oyunu altın bir oyun haline getirdi.

Bir hikaye oluşturun

Oyunculara oyununuzu oynamaları için bir amaç verin. Oyununuzun sadece bir boş zaman etkinliği değil, büyük bir şey olmasını istiyorsunuz.

Diyelim ki oyun oynamak için bütün gününüz var, hangi oyunu seçeceksiniz, Subway Surfer'ı mı yoksa Mario'yu mu ?

Subway Surfer neredeyse hiç durmadan koşuyor ve bu izleyiciyi saatlerce meşgul edecek bir şey değil. Oyuncunuza bir hikaye ve amaç verin; bu basit adım, izleyicilerinizin saatlerce oyununuza bağlı kalmasını sağlayacaktır.

Bir rapora göre oyunların çoğu ilk hafta kaldırılıyor. Çünkü bu oyunlar kullanıcıyı cezbedebilir ancak kullanıcıyı eğlendiremez. Hikaye burada birincil anahtardır.

Hikayeyi istediğiniz kadar basit tutabilirsiniz ama asıl önemli olan bir hikayenin olması gerektiğidir. Kendinize basit bir soru sorarak bir hikaye oluşturun: Oyununuzun amacı nedir veya oyunda bir karakteriniz varsa, o neyi başarmak istiyor?

Bu basit adım, oyununuzun tüm hikayesini oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Bir oyun konsepti yaratın

Oyunun konsepti aşağıdaki dört noktaya dayanmaktadır.

1. Oyun mekaniği

Mekanik, oyununuzun kurallarını, yani oyuncunun oyunun amacına ulaşmak için atması gereken adımları ifade eder.

2. Ayarlar

Herhangi bir oyunun ortamı iki bölüme dayanır: hikaye ve münzevi.

Hikaye oyunun ortamını temsil ediyor. Oyun sırasında neler oldu ve neler olacak?

Ascetics, oyunun nasıl göründüğünü, hissettiğini ve seslerini ifade eder.

Oyun mekaniği kullanıcı deneyimi için çok önemlidir.

3. Teknoloji

Oyununuzu hangi cihazlarda çalıştırabilir ve oyununuzun hangi özellikleri kullanacağını.

4. Etkileşim

  • Kullanıcılar oyunla veya karakterle nasıl etkileşime giriyor?
  • Oyunu veya karakteri nasıl kontrol edecekler?
  • Ayrıca oyun ekran alanını nasıl kullanacak?

Bir mobil platform seçin

Bir Android oyunu mu, iOS oyunu mu yoksa Windows oyunu mu yapacaksınız?

Bu soru gerçek bir ikilemdir. Akıllı telefon kullanıcılarının %50'sinden fazlası Android tabanlı akıllı telefonlar kullanıyor ve iOS kullanıcılarının sayısı çok fazla. Bu soru bütçenize bağlıdır.

Tek bir platform seçmek, oyununuzu sınırlı bir pazara sunmaktan başka bir şey değildir. Oyununuzun erişim alanını genişletmek istiyorsanız çoklu platform geliştirmeyi tercih etmelisiniz.

Bu, potansiyel hedef kitlenizin pazarını araştırarak kolayca çözülebilir. Kullanıcıların çoğunluğu Android kullanıcısı ise Android oyun geliştirmeyi, kullanıcıların çoğunluğu iOS kullanıcısı ise iOS oyun geliştirmeyi tercih etmelisiniz. Makul bir bütçeniz varsa çoklu platform geliştirmeyi tercih etmelisiniz.

Unutmayın: Tek platformlu geliştirmeyi tercih ederseniz hedef kitlenizi sınırlandırırsınız ve bu da oyununuzun izleyiciler arasındaki erişimini ve performansını sınırlandırır.

Mobil oyun motorunu seçin

Backend Teknolojisi ve oyun geliştirme motoru, oyununuzun geliştirileceği yerdir. Bu nedenle doğru platformu seçmek çok önemli bir adımdır. Avantajları ve özellikleri oyununuz için faydalı olabilecek bir platform seçmelisiniz.

Aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca platform var; örneğin üretebildiği 3D grafikler için Unity 3D, sanatsal ortamlar için CryEngine, basit dili için Corona SDK, sürükle ve bırak özelliği için BuildBox vb. seçilmiştir.

Benzer şekilde, oyun geliştirme için seçebileceğiniz C++, C#, Node.js, Python, Etc. gibi çeşitli arka uç dilleri vardır.

Bir oyun tasarımı belgesi geliştirin

Oyun Tasarım Belgesi, adından da anlaşılacağı üzere oyunun tüm unsurlarına ilişkin detayların yer aldığı belgedir. Bu canlı bir belgedir; bu nedenle geri bildirim verilebilir. Oyunda herhangi bir değişiklik olduğunda bu değişir.

Örnek: Oyun balık yakalamakla ilgilidir. Bir Oyun Tasarım Belgesi sadece oyuncuya ait bilgiler içermeyecek, aynı zamanda olta, kamışın gücü, kamışın yakalama kabiliyeti, balığın ağırlığı, büyüklüğü, balıkçının kullandığı tekne, balık tutma kapasitesi gibi konularda da bilgi sahibi olacaktır. suyun yoğunluğu, gelgit, yüksek gelgit, vb.

Oyun yapısını tasarla

İlgi çekicilik satışın anahtarıdır. İnanılmaz ve benzersiz grafiklere ve sahnelere sahipse kullanıcılar oyununuzu oynayacaktır. Oyun yapısının tasarlanması karakterler, çevre, doku, tüm nesneler vb. gibi çeşitli unsurları içerir. Bu, oyununuzun nasıl görüneceğini tanımlayan adımdır.

Oyununuzun görsellerini geliştirmek için 2D ve 3D tasarım yapmalısınız. Bu adımı tamamlamak için çok fazla kodlama ve tasarım gereklidir.

Oyun tel çerçevesi oluştur

Tel çerçeve, uygulamanızın ana hatlarıdır. Uygulamanızın nasıl çalışacağına, görüneceğine ve nasıl hissedeceğine ilişkin net bir görünüm sağlar. Meslekten olmayanların ifadesiyle bir prototip olarak ifade edilebilir.

Oyun geliştirme maliyetli bir süreçtir; bu nedenle, gerçek geliştirmeye başlamadan önce, hızlı bir genel bakış elde etmek için oyunun tel çerçevesini geliştirmek gerekir.

Wireframe, oyunun nasıl çalışacağına ve oyunun bir bölümünden diğerine işlemin nasıl gerçekleşeceğine dair görsel bir rehber olacak. Sadece bir prototip olduğu için tam bir grafik deneyimi olmayacak ancak oyunun iyi olup olmadığına karar vermek yeterli olacak.

Mobil oyun geliştirin

Prototip geçildikten sonra asıl oyun geliştirme süreci başlayacak, yani uygulama oluşturulacak. Kritik bir süreç. Bu nedenle en küçük şeyler veya görevler bile dikkatli yapılmalıdır.

Uygulama, hedeflemek istediğiniz tüm platformlar için geliştirilecek ve tüm işlevsellik ve özellikler oyuna girilecektir. Gerekli tüm araç ve tekniklerin kullanılması gerekir.

Mobil oyun testi

Kalite Güvencesi ve Test, oyun geliştirme sürecinde çok önemli bir aşamadır. Oyunun amaçlandığı gibi çalıştığından emin olmak için oyunun tüm yönlerinin kapsamlı bir şekilde kontrol edilmesini sağlar.

Bu aşamanın atlanması, oyunda hata ve hata bulunma olasılığını artırır. Böyle bir durumda, kullanıcılar muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacak ve oyunu terk edecek, bu da oyunun başarısız olmasına neden olacaktır.

Test uzmanları hataları, kalite sorunlarını, oyun sorunlarını ve diğer sorunları belirleyeceğinden test süreci kapsamlıdır. Daha sonra bu hataları düzeltmek ve oyunun mükemmel versiyonunu oluşturmak için oyunu geliştiricilere ve tasarımcılara geri gönderecekler.

Oyun test sürecinin 4 adımı:

    • Sorunları ve hataları tanımlayın.
    • Sorunları geliştiricilere ve tasarımcılara bildirin.
    • Geliştiriciler veya tasarımcılar hatayı/sorunu doğrulayacak ve çözmek için çalışacaklardır.
    • Test uzmanları hatanın kaldırıldığını doğrulayacak ve ek hatalar bulmaya başlayacaktır.

Ayrıca oyunun çok kolay mı yoksa çok zor mu olduğunu kontrol edecek çeşitli oynanış test uzmanları da olacak. Yazılım test uzmanları, oyun mükemmelliğine ulaşmak için temelini güçlendirmekten potansiyel tuzakları ortadan kaldırmaya kadar yorulmadan çalışır.

8 Oyun Testi Türü:

  • Fonksiyonel test
  • Oynanış Testi
  • Güvenlik Testi
  • Uyumluluk Testi
  • Dayanıklılık Testi
  • Gerileme testi
  • Çok Oyunculu Test
  • Uyum testi

Günümüzün oyun dünyasında, birden fazla platformdaki oyuncularla bağlantı kurmak çok önemlidir. PC'ler, konsollar, mobil cihazlar, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) gibi çok çeşitli platformlar arasından seçim yapmak, tüm bileşenlerin kusursuz entegrasyonunun sağlanmasını gerektirdiğinden bunaltıcı olabilir. Ama endişelenmeyin; seni koruduk.

Oyun platformlarının karmaşık ama geniş ortamında gezinmek için derin bilgi ve deneyime sahip özel bir ekip, bu engelin üstesinden gelmenin anahtarıdır. Bu nedenle, oyununuzun sınırları sorunsuzca aşmasını, farklı cihazlardaki oyuncuları cezbetmesini ve tutarlı ve keyifli bir deneyim sunmasını sağlamak için bir oyun test uzmanıyla çalışmalısınız .

İster Mario gibi sevilen bir klasik ister PUBG Gibi Bir Oyunu Test Etme olsun, bir QA oyun test ekibi her ayrıntıyı inceler. Böylece, kapsamlı güvenlik testleri yüzeyin ötesine geçerek gerçek dünya senaryolarını simüle eder, sızma testleri gerçekleştirir ve sıkı güvenlik açığı değerlendirmeleri gerçekleştirir.

Para kazanma stratejisini seçin

Oyunu bir gelir kaynağı olarak geliştiriyorsunuz ve bu adımda bu geliri nasıl elde edeceğinize karar vermeniz gerekiyor.

İşte oyununuzdan para kazanmanın 5 yolu.

1. Uygulama içi satın alma

Uygulama içi satın alma, oyun aracılığıyla para kazanmanın en temel yoludur. Görünümleri, sahneleri, karakterleri vb. satabilir ve bundan para kazanabilirsiniz.

2. Reklamlar

Dijital olarak kazanmanın en iyi yolu reklamlardan geçer. Oyuna reklamlar ekleyebilir ve bundan para kazanabilirsiniz. Reklamların oyuncuların oyun deneyimine zarar vermediğinden emin olun. Reklamın tamamını izleyen oyunculara da ödül verebilirsiniz.

3. Ücretli mobil oyunlar

Ücretli bir uygulama geliştirerek para kazanabilirsiniz. Bu, oyuncuların oyununuzu indirmeniz için size bir miktar para ödeyeceği anlamına gelir. Oyunların %90'ından fazlasının ücretsiz indirildiğini unutmayın; Bu nedenle, piyasada tonlarca ücretsiz oyun mevcut olduğundan, ücretli bir oyunun piyasaya sürülmesi oyuncuların ilgisini çekebilmektedir.

4. Premium versiyonlu oyunlar

Kullanıcıların oyunu indirip belirli bir süre veya seviyeye kadar oynamasına izin verebilirsiniz ve sonrasında oyununuzu oynamaya devam etmek isterlerse oyunun premium sürümünü satın almaları gerekir.

5. Gerçek parayla oynanan oyun

Gerçek paralı mobil oyunlar gerçek parayla oynanabilir. Oyunu oynamak için kişinin uygulama içi para satın alması gerekiyor. Paranın bir kısmını jetonlardan kazanabilirsiniz ve oyuncular oyununuzu oynayarak gerçek para kazandıklarından, oyununuzdan jeton satın almaktan mutluluk duyacaklardır.

Mobil oyunu başlat

Oyunu geliştirdiniz, oyunu test ettiniz, para kazanma stratejisini seçtiniz, şimdi oyunu başlatmanın zamanı geldi.

Ancak oyunu başlatmak basit bir iş değil. Oyununuzun ilgili uygulama mağazalarının standartlarına uygun olması gerekir. İlgili uygulama mağazasının inceleme ekibi oyunu inceleyecek ve memnun kaldıklarında oyununuzu kullanıcıların indirmesi için uygulama mağazasında yayınlayacak.

Destek ve bakım

Uygulamanın başlatılmasıyla iş tamamlanmaz. Kullanıcıları desteklemeli ve oyunu sürdürmelisiniz. Oyunu ayakta tutmak ve çalıştırmak için onu sürdürmeniz gerekir. Uygulamayı ilgi çekici kılmak için güncellemeniz ve yeni modlar, seviyeler, özellikler vb. eklemeniz gerekir.

Kullanıcılar her gün yeni bir şeyler ister ve haftalık ve aylık etkinlikler kullanıcıların ilgisini canlı tutmaya yardımcı olabilir.

Sorunsuz bir oyun geliştirme süreci için bir oyun geliştirme şirketiyle anlaşın

Mükemmel bir uygulama geliştirmek yalnızca adımları doğru bir şekilde takip etmek değildir; aynı zamanda doğru araç ve teknikleri kullanmayı ve mükemmel bir ekibe sahip olmayı da içerir. En iyi uygulamayı oluşturmak için en son teknolojilere ihtiyacınız olacak. Karakterleri, ortamı, nesneleri vb. tasarlamak için bir tasarımcıya ihtiyacınız olacak. Uygulamanın zamanında ve pratik gelişimi için bir proje yöneticisine ihtiyacınız olacak.

Artık her şeyi satın alıp kiralamak ya da oyun geliştirme projenizi, uzman geliştiricilere ve gerekli tüm kaynaklara sahip olan ve bu alandaki uzmanlığıyla size yardımcı olabilecek bir mobil uygulama ve oyun geliştirme şirketine dış kaynak olarak kullanmak size kalmış.

Mobil oyun geliştirme sürecinin özeti

Mobil oyun geliştirmek göründüğü kadar basit değildir ve süreç boyunca çeşitli sapmalar ve sorunlarla karşılaşmanız gerekecektir. Mükemmel oyunu geliştirmek istiyorsanız çok fazla çaba harcamanız ve çok çalışmanız gerekecek. Bir elmasın çok fazla baskı altında kalarak yaratıldığını unutmayın; dolayısıyla bu sapmalar ve sorunlar oyununuzu geliştirmenize yardımcı olacaktır. Sıralama ve fark yaratma potansiyeline sahip bir oyun geliştirmek için yukarıda belirtilen kılavuzu izleyin.

 

Sizin İçin En İyi Çözümler

Yeni iş fikirlerinizi ve projelerinizi hayata geçirirken, gerektiğinde yol göstererek, gerektiğinde iş planınıza katkıda bulunarak ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olacağız.

Mobil Uygulamalar

Apache Cordova ve React Native ile Apple iOS ve Google Android için cross-platform çözümler.

Çözümlerimiz
  • Apple iOS Uygulamalar
  • Google Android Uygulamalar
  • Cross-Platform Uygulamalar

Web Yazılım ve Tasarım

Hazır veya butik web yazılım çözümlerimiz ile projenizi olmadığı kadar güçlendiriyoruz.

Çözümlerimiz
  • Butik Web Yazılımları
  • Web Tasarım ve Geliştirme
  • Sektörel CRM Yazılımları

Web Sunucuları

Uzmanlığımız ile projelerinizin en güvenli ve performanslı bir şekilde canlı kalmasını sağlıyoruz.

Çözümlerimiz
  • Web Sunucuları Barındırma
  • Alan Adı Tahsis ve Yönetimi
  • Linux Sunucu Yönetimi
WhatsApp'tan Yazın

WhatsApp'tan Canlı olarak görüşebileceğiniz hattımıza 7 gün / 24 saat hızlıca yazabilirsiniz

Konuşma Başlat
Bizi Arayın

Konuşmayı sevenlerdenseniz
0 (850) 532 86 48 numarasını arayabilirsiniz.

Arama Başlat

Bize Hemen Yazın ...

Tüm sorularınızı en hızlı zamanda ve doğru olarak yanıtlayalım.

Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. ' Kabul Ediyorum ' seçeneğine tıklamanız halinde çerez kullanımını kabul etmiş sayılacaksınız.