Varien Logo

2024 Organik Site Trafiğini Artırmak İçin En İyi Sekiz SEO Uygulaması

2024 Organik Site Trafiğini Artırmak İçin En İyi Sekiz SEO Uygulaması

Organik trafiği artırmak, önde gelen çevrimiçi işletmelerin temel hedeflerinden biridir. Bu nedenle dünya çapındaki markalar, hedeflenen sorgularda arama motoru önerileri arasında en üst sıralarda yer almak için çabalıyor. Ancak bu hayali gerçeğe dönüştürmek söylenenden daha kolaydır.

Arama motoru optimizasyonu (SEO), arama motoru sonuç sayfalarına (SERP'ler) tırmanmanıza ve daha fazla trafik oluşturmak için sitenizin görünürlüğünü artırmanıza olanak tanıdığından burada önemli bir rol oynar. Web sitesi optimizasyonu konusundaki çalışmalarıma dayanarak, aşırı içerik çağında rakiplerinizden öne çıkmanıza yardımcı olabilecek bazı en iyi uygulamaları burada bulabilirsiniz.

1. Doğru anahtar kelimeleri belirleyin.

Anahtar kelimeler SEO için çok önemlidir. Nişinizi en iyi temsil edenleri belirlemek ve bunların etrafında içerik oluşturmak, arama motoru sıralamanızı artırır ve alakalı bir kitleyi çekmenizi sağlar.

İşletmelerin başlangıçta yaptığı yaygın bir hata, yüksek hacimli anahtar kelimeleri hedeflemeleri ve hedeflenen sorguların sundukları ürünle uyumlu olup olmadığını göz ardı etmeleridir. Bu, çözümlerini en iyi temsil eden anahtar kelimeler üzerinde otorite oluşturma fırsatını kaçırdıkları ve böylece sitelerine gereksiz trafik çektikleri için felaketin reçetesidir.

Anahtar kelime seçimi dikkatli bir değerlendirme gerektirir, bu nedenle araştırma yaparken nişinizi merkezde tutmanızı şiddetle tavsiye ederim.

2. İlgili içerik oluşturun.

Organik trafiğinizi artırmak için ürettiğiniz içeriğin bilgilendirici ve hedef kitlenizle son derece alakalı olması önemlidir. Arama motorları, konunun derinliğine hitap eden ve bilgiye kolay erişimi kolaylaştıran içerikleri tercih ediyor. Bu nedenle, oluşturduğunuz içeriğin insanların sorularına yanıt bulmalarına ve aradıkları çözümleri zahmetsizce keşfetmelerine yardımcı olduğundan emin olun. Hedef kitlenizin sorularına ayrıntılı bir şekilde yanıt veren içerik oluşturmak, sıralamada çok ihtiyaç duyduğunuz yükselişi sağlayacak ve rakiplerinizi geride bırakmanıza olanak tanıyacaktır.

3. Sayfa başlıklarını ve açıklamalarını optimize edin.

Arama motoru sıralamasında üst sıralara çıkmak için, sayfa başlığınızı ve açıklamanızı hedeflenen anahtar kelime(ler)e ve amaca göre optimize etmeniz önemlidir. Sayfa başlığınız ve açıklamanız, arama motorlarına sayfanız hakkında kısa bir genel bakış sunar ve hedef kitlenize sayfa içeriğine ilişkin hızlı bir fikir verir. Kullanıcıların ilk gördükleri şeyler oldukları için ziyaretçilerin dikkatini çekecek şekilde dikkat çekici olmalıdırlar.

İdeal olarak, sayfa başlığınızı 50 ila 60 karakter (boşluklar dahil) ve açıklamanızı 150 ila 160 karakter arasında tutmaya çalışın. Bu, metni masaüstü veya mobil olsun tüm cihazlar için optimize etmenize olanak tanır.

4. Resimleri optimize edin.

Sayfalarımızı oluştururken görsellerin önemini çoğu zaman ihmal ediyoruz. Bunları iyi bir şekilde optimize ederseniz görsel aramadan yararlanabilir ve bu sayede daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. Burada takip etmeniz gereken birkaç en iyi uygulama vardır:

  • Resimlerinize uygun başlıklar ekleyin ve hedeflenen anahtar kelimeleri kullanın.
  • Resimlerinizi tanımlamak için alternatif metni kullanın.
  • Kalabalık resimler kullanmaktan kaçının.
  • Yüksek çözünürlüklü görseller kullanın ancak görsel boyutuna dikkat edin.

Görüntü optimizasyonu yalnızca mesajınızı etkileşimli bir şekilde aktarmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda organik olarak daha fazla ilgi görmenizi de sağlar.

5. Dahili bağlantıları kullanın.

Sitenizdeki sayfalar arasındaki dahili bağlantılar, arama motoru sıralamalarınızın iyileştirilmesine katkıda bulunur. Arama motorlarının sitenizin bilgi hiyerarşisini değerlendirmesini ve ziyaretçilerinizin bilgiye erişimini nasıl kolaylaştırdığınızı görmesini kolaylaştırırlar.

Dahili bağlantı yalnızca arama sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda en iyi performans gösteren sayfalardan yararlanarak ölü sayfalarınıza ilgi çekmenize de olanak tanır. SEO'nuz üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabileceğinden, bağlantı hatalarından kaçınmaya çalışın.

6. URL'leri optimize edin.

SEO söz konusu olduğunda URL'lerinizi oluşturma şekliniz önemlidir. İyi yapılandırılmış bir URL, bilgilerde gezinmeyi kolaylaştırır ve arama motorlarına ilgili sayfanın içeriği hakkında bilgi verir.

Mükemmel bir URL oluşturmak için bunun kısa, mantıksal olarak oluşturulmuş ve anahtar kelimeye göre optimize edilmiş olduğundan emin olmalısınız. Bunu yapmak, daha uzun ve düzensiz URL'lere kıyasla daha iyi sıralamalar elde etmenize yardımcı olacaktır.

7. Web sitesinin yüklenme süresini azaltın.

Arama sektörünün en yüksek pazar payına sahip platformu olan Google, kullanıcı deneyimini SERP'leri belirleyen kritik göstergelerden biri olarak görüyor. Şimdi, sitenizin yüklenmesi uzun sürerse veya çoğu zaman tamamen yüklenemezse sunacağınız deneyimi hayal edin. Ortalama bir ziyaretçi web sitenizin üç saniye içinde yüklenmesini bekler.

Kod yoğunluğu, ağır resimler, JavaScript sorunları, önbellek sorunları, gereksiz eklentiler, aşırı yönlendirmeler, vasat barındırma vb. gibi web sitenizin yükleme süresini etkileyen farklı sorunlar olabilir. Web sitenizin yükleme süresini etkileyen sorunları bulun ve mükemmel bir kullanıcı deneyimi sağlamak için bunları düzeltin.

8. Kaliteli geri bağlantılar oluşturun.

SEO söz konusu olduğunda saygın sitelerden geri bağlantı kazanmak çok önemlidir: Geri bağlantılar, ilgili nişinizde otorite oluşturmanıza ve amaçlanan anahtar kelimelerde arama motoru sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olur. Ancak burada birkaç şeye dikkat etmeniz gerekiyor:

  • Spam yoluyla oluşturulan bağlantıları engelleyin.
  • Sponsorlu bağlantılardan kaçının.
  • Geri bağlantıların konuyla alakasız sitelerden olmadığından emin olun.
  • Dizine eklenmemiş sitelerden gelen geri bağlantılardan kaçının.
  • Geri bağlantıların, sayfanın anahtar kelime olarak hedeflediği bağlantının aynısı kullanılarak oluşturulmadığından emin olun.

Kısacası, ne pahasına olursa olsun toksik bağlantılardan kaçınmaya çalışın. SEO'nuz için yarardan çok zarar verirler. Daha iyi arama motoru sıralamaları elde etmek için tüm geri bağlantılarınızın yüksek kalitede olduğundan emin olun.

Bu ipuçlarından herhangi biri SEO'nuzu geliştirmenize yardımcı olabilir, ancak hepsini uygulamanızı öneririm. Bu en iyi uygulamalar, bütçenizi zorlamanıza gerek kalmadan sitenizin ziyaretçilerini artırmanın etkili yoludur.

Sizin İçin En İyi Çözümler

Yeni iş fikirlerinizi ve projelerinizi hayata geçirirken, gerektiğinde yol göstererek, gerektiğinde iş planınıza katkıda bulunarak ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olacağız.

Mobil Uygulamalar

Apache Cordova ve React Native ile Apple iOS ve Google Android için cross-platform çözümler.

Çözümlerimiz
  • Apple iOS Uygulamalar
  • Google Android Uygulamalar
  • Cross-Platform Uygulamalar

Web Yazılım ve Tasarım

Hazır veya butik web yazılım çözümlerimiz ile projenizi olmadığı kadar güçlendiriyoruz.

Çözümlerimiz
  • Butik Web Yazılımları
  • Web Tasarım ve Geliştirme
  • Sektörel CRM Yazılımları

Web Sunucuları

Uzmanlığımız ile projelerinizin en güvenli ve performanslı bir şekilde canlı kalmasını sağlıyoruz.

Çözümlerimiz
  • Web Sunucuları Barındırma
  • Alan Adı Tahsis ve Yönetimi
  • Linux Sunucu Yönetimi
WhatsApp'tan Yazın

WhatsApp'tan Canlı olarak görüşebileceğiniz hattımıza 7 gün / 24 saat hızlıca yazabilirsiniz

Konuşma Başlat
Bizi Arayın

Konuşmayı sevenlerdenseniz
0 (850) 532 86 48 numarasını arayabilirsiniz.

Arama Başlat

Bize Hemen Yazın ...

Tüm sorularınızı en hızlı zamanda ve doğru olarak yanıtlayalım.

Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. ' Kabul Ediyorum ' seçeneğine tıklamanız halinde çerez kullanımını kabul etmiş sayılacaksınız.